Puheenjohtajan tervehdys vuodelle 2019

PUHEENJOHTAJA REJO KOUVON TERVEHDYS 1.1.2019

 

Yhdistyksemme jatkoi vireästi toimintaansa päättyneenä vuonna. Uusia jäseniä on tullut runsaasti, ja mikä ilahduttavaa, myös 50-ja 60-luvulla syntyneitä on liittynyt joukkoomme.

Lienemme Naantalissa toimivista eläkeläisyhdistyksistä suurin. Runsas jäsenmäärämme tuo meille sosiaalista vastuuta läheisiä ikäihmisiämme kohtaan, emmehän ole vain itseämme varten. Jouluaattona tätä kirjoittaessani tulee mieleeni vanhemman väen yksinäisyys. Jouluna toki muistamme sukulaisiamme ja ystäviämme lahjoin, käynnein ja yhteisin aterioin mutta yhteydenpitoa tulisi jatkaa ympäri vuoden.

Kaupungissamme on tuhatmäärin eläkepäiviään viettäviä mutta vain pieni osa heistä ottaa osaa aktiiviseen eläkeläistoimintaan. Voi olla, että jotkut ovat valinneet yksin elämisen, mikä sinänsä ei tarkoita kielteistä tunnetta. Monille yksinäisyydestä on kuitenkin ajan mittaan tullut vastentahtoinen. Ulkoiseen sosiaaliseen maailmaan on kohonnut kynnys, jota omin voimin ei pysty ylittämään. Tässä tuleekin tehtävä meille aktiivisille. Tarkkailkaamme lähiympäristöä ja lähestykäämme hyvän päivän tuttua vaikka kysymällä miten jakselet ja tarvitsetko apua. Reipas yhteydenotto saattaakin johtaa siihen, että seuraavassa tarinatuokiossa nähdään uusia kasvoja.

Tuokoon alkanut vuosi jäsenillemme terveyttä ja hyvää mieltä!