Matkat ja retket

Tulevia matkojamme:

 • 15.5.2012  Matka Euraan, ”elämyksiä ja ostoksia Eurasta”.

 • Lähtö Naantalista klo 8.30. Päivän aluksi vierailemme Euran kauniissa kirkossa kuulemme sen historiaa ja päätteeksi saamme nauttia pienimuotoisesta kirkkokonsertista.Kauttuan ruukki on vanha tehdas miljöö jonka tarinat vuosien varrelta saamme nähdä ja kuulla seppämestarin draamaopastuksen aikana jolloin herrat ja narrit heräävät henkiin.Kauttuan klubilla nautitun maittavan seisovan pöydän lounaan jälkeen kohteena onkin Hamm´n talo 1890 rakennettu talo jossa edelleen toimii Euran ensimmäinen kemikalio kauppa. Talon emännän kertoma talon historia vie meidät aina tsaarin ajasta kapinaan ja sortovuosien kautta tähän päivään. Kun vielä olemme saanet talon emännältä pientä tarjoilua onkin kohteena jo Euracon oy:n tehtaanmyymälä. Täältä voimme hankkia tuttuja keittiöpaperituotteita. Tarjolla myös edullista kakkoslaatua sekä myös lahjatavaraa ja sesonkituotteita.

 

 • 15-19.6.2012       Latvia ja Liettua (Riika, Liepaja, Palanga, Klaipeda, Kuurinkynnäs) viisi päivää.

  Lähtö N:lista klo 6.30. Laiva lähtee H:kistä klo 10.30. Maihinnousun jälkeen ajo pysähdyksiä tehden Riikaan jossa majoittutaan korkeatasoiseen htl Latviaan ja missä nautimme myös yhteisen illallisen. Ilta on vapaa kaupunkiin  tutustumista varten.

  Aamiaisen jälkeen lähtö oppaan johdolla kohti Liepajaa, jossa vieraillaan Pyhän Ristin kirkossa. Matka jatkuu kohti Palangaa, majoittuminen htl Gadijaan, lounas.

  Iltapäivällä tutustutaan kreivi Tyskeviscsiuksen palatsiin ja meripihkamuseoon. Ilta on vapaa kaupunkiin tutustumista varten.

  Aamiaisen jälkeen ajo Klaipedaan josta lautalla Kuurinkynnäkselle. Hiekkadyyneistä muodostuneellakannaksella tutustumme mm. Juodkrantessa kansantaruihin ja puuveistoksiin, lounaan syömme Nidassa, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua kylpyläkaupungin tunnelmaan ja ihastella hiekkadyynejä.

  Paluumatkalla tehdään kaupunkikierros Klaibedassa ja paluu Palangaan ”omaan hotelliin”. Neljännen päivän aamuna aamiaisen jälkeen paluumatka kohti Riikaa alkaa ja käymme myös Ristikukkulalla.Lounaan syömme matkan varrella ennen kuin saavumme Riikaan, jossa on kaupunkikiertoajelu. Majoittumisen jälkeen htl Latviaan ja onkin ilta vapaata.

  Runsaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu jälleen tarpeellisa pysähdyksiä tehden kohti Tallinnaa, jossa jää ostosaikaa tuliaisille.

  Laiva kohti Helsinkiä lähtee klo 17.30 ja kotona Naantalissa ollaan n. klo 22.30.

 •  6.7.2012   Kesäteatteri matka Paimion Kesäteatteriin joka esittä laulunäytelmää Onnen Maa.

  Tämä lämminhenkinen musiikkikomedia kertoo Tenhosta joka palaa Helsingistä kotikyläänsä. Kun tuhlaaja-pojan varpaat osuvat kotikylän maitolaituriin, mailman murjoma Tenho haluaa näyttää ”jyväjemmareille” kuinka ”tango” taipuu. Tangolaulajan tähteydestä haaveileva Tenho joutuu kuitenkin kiipeliin niin naisten kuin perheensäkin kanssa.

 • 24-27.8.2012    Kerimäen puukirkko, laivaretki Heinävedelle ja Valamo neljä päivää.

  Lähdemme Naantalista klo 6.00. Aamiaisen syömme matkan  varrella sopivassa paikkassa. Ajamme halki järvimaisemien taukoja pitäen, illansuussa majoitumme kauniin Puruveden rannalla olevaan Kylpylähotelli Herttuaan. Nautimme yhteisen illallisen. Halukkaat voivat mennä saunomaan sekä uima-altaaseen tai rantaan uimaan.

  Kerimäki,- Savonlinna,-Punkaharju päivä.

  Aamiaisen jälkeen aloitamme päivän tutustumalla maailman suurimpaan puukirkkoon Kerimäellä(istumapaikkoja yli 3000 ja kerralla kirkkoon mahtuu n. 5000 ihmistä.) Sieltä jatketaan höyrylaivaristeilylle Saimaalle sekä risteilyn jälkeen tutustutaan Savonlinnan torielämään.

  Savonlinnasta matka jatkuu Punkaharjulle, jossa kohteina on Metsämuseo Lusto virtuaali esityksineen. Tutustumiskohteena on myös taidekartano Oras (Retretin vieressä), jossa taiteilija Johanna Orasksen maalaamista voi seurata. Illaksi palaamme hotelliimme illalliselle, saunaan ja uimaan.

  Puijo-Laivalla Heinävedelle ja Valamoon päivä.

  Aamiaisen jälkeen bussilla Savonlinnan satamaan ja matka Puijo-Laivalla kohti Heinävettä ja Valamoa monen sulun kautta on alkanut, nautimme laivan antimista ja maisemista. Bussi noutaa meidät Kerman-kanavalta Valamoon jossa opastettu luostarikierros. Tuliais ostosten kera palataan bussilla Hotelli Herttuaan syömään ja saunomaan.

  ” Viimeisellä Linjalla” ja Kotimatka päivä

  Jälleen maittavan aamiaisen jälkeen sotahistorialliseen näyttelyyn ”Viimeisellä Linjalla”. Noin puolilta päivin luovutamme hotellihuoneet, tavarat bussiin ja kohti kotia. Ruokailemme matkan aikana sopivassa kohtaa ja pidämme muutenkin taukoja.

  Naantalissa olemme ennen puoltayötä.

______________________________________________

Syksyn 2012 matkat

ovat vielä jonkinverran suunnitteluvaiheessa, mutta tulossa on kuitenkin teatterimatkoja, todennäköisesti Jouluostosmatka Tallinnaan.

_______________________________________________

Ulkomaan matkoilla, ja myös joillakin kotimaanmatkoilla käytämme vain virallisia matkatoimistoluvan omaavia matkatoimistoja. Muilla matkoilla käytämme tilausajoluvan omaavia liikennöitsiöitä.