Kevätkokous 2021

NE  10.3.2021

Hyvät jäsenet, ennakkotietoa kevätkokouksesta

Yhdistyksemme kevätkokous tulisi sääntöjen mukaan järjestää 31.3.2021 mennessä. Seudullamme leviämisvaiheessa oleva koronapandemia aiheuttaa kuitenkin huomattavan terveysriskin, jos kokous pidettäisiin nyt maaliskuussa.

Eduskunta on viime lokakuun alussa säätänyt ja presidentti vahvistanut lain väliaikaisesta poikkeamisesta yhdistyslaista epidemian leviämisen rajoittamiseksi. Säädös löytyy Suomen laista, Finlex-sivustolta tunnuksella 677/2020. Laki on voimassa 3.10.2020 – 30.6.2021, joten voimme siirtää kevätkokouksen ajankohtaa jopa kolme kuukautta.

Voidaan olettaa, että valtiovallan asettamat sulkutoimet ja mahdolliset lisärajoitukset sekä rokotusten eteneminen alentavat ilmaantuvuuslukuja lähiviikkojen aikana niin, että voimme pitää kevätkokouksen kesän korvalla, jos ei aivan entiseen tapaan niin ainakin riittävän turvallisesti.

Laki väliaikaisesta poikkeamisesta antaa yhdistyksen hallitukselle päätösvaltaa yksityiskohdissa, muun muassa niin, että hallituksen päätöksellä kokoukseen voidaan osallistua etäyhteyksin vaikka tätä mahdollisuutta ei säännöissä mainitakaan.

Yhdistyksen hallitus on päättänyt poikkeuksellisesta kokousjärjestelystä 25.2.2021.

Seuratkaa mahdollisuuksienne mukaan ilmoittelua yhdistyksen kotisivuilla sekä Rannikkoseudun päivyrissä ja Turun Sanomien yhdistyspalstalla.

 

Reijo Kouvo

Puheenjohtaja

Naantalin Eläkeläiset