24.9.2014 Tarinatuokiossa

”Istuva elämäntyyli ja muut tyylit”

Marja-Terttu Kouvo esitelmöi ikäihmisten liikunnan tarpeesta. Hän korosti ihan pienenkin liikunnan merkityksestä terveyteen ja opasti erilaisin esimerkein vanhuksia liikuttelemaan jalkojaan ja jäseniään arjessaan ihan vaikka tv:n ääressä.

Kauniissa ja lämpimässä syyssäässä olikin runsas joukko yhdistyksemme jäseniä kokoontunut kuulemaan Marja-Terttua. Tämä reipas joukko ei jäänyt kotiin istumaan vaan oli kukin tavallaan noudattanut kutsua saapua Kuparivuoren mäelle.

Tämä joka toinen viikko vietettävä Tarinatuokio on osaltaan meitä eläkeikään ehtineitä aktivoiva tapahtuma. Täällä kuullut esitelmät, ystävien tapaamiset ja juttutuokiot sekä ohjelmat pitävät meidät tietoisina tapahtumista ympärillämme. Jo lähteminen on liikkuvaa elämäntyyliä joka edistää henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme.

Marja-Terttu 2

Marja Terttu Kouvo

 

Marja-Terttu kertoi pitempiaikaisen istumisen vaaroista ja kehottikin istuvaa yleisöä laulamaan seisten yhteislauja Tarinatuokioissa, sillä jo näinkin pieni ”liikkuminen”  esimerkkinä edistää lihaskuntoa ja koordinointikykyä.

Ja kappas vaan, otimme onkeemme ja niinpä syksyn mittaan olemme laulaneet reippaasti seisten. Tämä ihan vain muistutuksena Marja-Tertun opastuksesta!