Euran retki 15.5.12

Retki nimeltä ”Elämyksiä ja ostoksia Eurasta” tehtiin kauniissa toukokuun kevätsäässä. Euran kaunista kivikirkkoa, historiaa ja esineistöä esitteli suntio Sirkka Nurmi ja lopuksi kirkon kanttori Timo Meriläinen tarjosi pienimuotoisen kirkkokonsertin laulamalla upealla baritonillaan sekä säestäen itseään uruilla.

Siirryimme Kauttuan Ruukkiin. Kaunis koskimaisema suorastaan jylhässä maisemassa antoi upeat puitteet kartanomilijön esittelylle nk. draamaopastuksen, jonka suoritti ”seppämestari”.

Alvar Aallon betonitalot , aikansa kokeiluna valmistuneet, arkkitehtoonisesti yhä  mielenkiintoiset yllättivät sijoitettuina tuohon vanhaan maalaispihapiiriin. Lopuksi nautimme kartanon tiloissa (Kauttua klubi) maittavan päivällisen ja saimme kuulla myös sen vaiherikkaan historian höystettynä (jokaisen mainekkaan,  kunnon kartanoon liittyvällä) kauhutarinalla.

 

 

Hamm´nin Kemikalion kauppias kertoo sukunsa ja kauppansa historiaa

Poikkesimme myös Euran vanhaan Kemikalio-kauppaan vanhassa Hamm´nin talossa. Omistaja esitteli kauppaansa ja kotiaan, jonka olivat säilyttäneet sellaisenaan entisajoista asti, mutta jossa kauppaa käytiin yhä tuoksuvilla saippuoilla ja muilla varsinaisilla kemikaliotuotteilla. Taidettakin löytyi piharakennuksista.

Lopuksi käväisimme ostamassa jokakodin paperitarvikkeita Euracon Oy:stä.