Joulujuhla 7.12.2016

Puheenjohtaja Rauno Vänttinen avasi tilaisuuden toivottamalla kaikille hyvää joulunaikaa ja uutta alkavaa vuotta 2017,

joka Tarinatuokioiden merkeissä alkaa 18.1.2017.

Laulettiin yhteislaulu Leena Lietzénin säestyksellä: ”Joulupuu on rakennettu.”

Tiernapojat rynnistivät sisään ja esittivät vanhan näytelmän kahdentuhannen vuoden takaa. Eläytyen osaansa täydellisesti nuoret miehet lauloivat komeasti äänissä ja esittivät osansa hurjasta näytelmästä. Lopuksi ei kynttilän pätkät kelvanneeet vaan kirkon ulkomaanapu sai heidän keräämänsä kolehdin, josta kiitokseksi miehet lauloivat kiitoslaulun.kukkotppelu tierna-2 tierna1 tierna-3 kiitos-nyt-olkohon

Ruusunmarjatkin pistivät parastaan, etteivät jäisi pahasti varjoon Tiernapojista ja kajauttivat jolulaulun ”Riemuita saa”. Laulu on tuntemattoman säveltäjän ja sanat Isaac Wats, suomentanut K.V. Valve.

Runoakin kuultiin Ruusunmarjojen, Pikon, Lean ja Kirstin esittäminä. – Pirkko Läike: ”Pikku Yrjön metsämatka”, Eino Leino

– Lea Calne: ”joulumökki”, Sirpa Karjalainen ja – Kirsti Ihander: ”Jouluruno”, Mika Waltari

 

 

 

 

 

yleiso%cc%88jouluruusutpekka-kiitta%cc%88a%cc%88 kainot-ja-joulukahvitarjoilu

Eikä se ole joulujuhla eikä mikään, jos ei joulupuuroa rupea jo tässä kohtaa kaipaamaan! Niinpä yleisö lauloi kutsulaulun: ”Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo” ja tulihan sitä. Välittömästi tontut riensivät kauhoineen ja iloinen puheensorina täytti koko tuvan.

Reijo Kouvo luki suomalaisen joulukertomuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi. Iki-ihana Aleksis Kiven kuvaus Seitsemän veljeksen Impivaaran jouluaatto-tunnelmasta olkineen, kissoineen ja kukkoineen, on niin perin tuttu ja suomalaisuusperinteeseen iskostunut. Voisi jopa kuvitella, että meillä kaikilla on joskus levitetty oljet lattialle, jossa sitten  on voinut  joulusaunan jälkeen kuusen alla kelliä!

Kainot pojat lauloivat  komeasti kolme kaunista joululaulua!

Pekka kertoi tämän loppuvuoden matkoista. Menemme  Ruokailemaan Askaisiin ja Teatteriin joulun välipäivinä katsomaan Dickensin ”Saiturin joulua”, jossa on Aurinkobaletti mukana koreografioineen ja tansseineen. Pekka kiitti pitkäaikaista Matkatoimikunnan aktiivia Oili Vatasta tunnollisesta työstä matkojen informoimisesta ja lippujen myynnistä.

Arpaijaispöytä oli runsas ja päävoitoiksi oli emäntä tavan mukaan hankkinut 3 suurta, jouluisista herkuista notkuvaa koria.

jouluruusuja

Pirkko Rauhanummi lausui Lauri Pohjanpään kauniin ja jouluisen runon.

Lopuksi ennen päätöskahvia hiljennyimme laulamaan: ” Maa on niin kaunis, kirkas luojan taivas” ja taas on vuosi vierähtänyt ja Naantalin Eläkeläiset hiljentyvät kukin tahollaan viettämään joulua ”2016.

TOIVOTAMME KAIKILLE HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2017!