Kevätjuhla 2013

Naantalin Eläkeläiset viettivät Kevätjuhliaan 8.5.2013 keväisen lämpimän sään vallitessa tutussa Urheilutalossa. Iso joukko vapaaehtoista talkooväkeä oli jo aamuvarheisella työn touhussa laittamassa urheilusalia juhlakuntoon.

 

Miehet laittoivat kalusteet paikoilleen ja tottuneilta se kävi taas kerran sujuvan järjestelmällisesti. Emännät apulaisineen häärivät niin keittiössä kuin myös kattauksien kanssa. Pöydät katettiin ja  ja koristeltiin keväisillä väreillä ja hiirenkorvilla olevilla koivunoksilla.

Hyväntuulinen juhlaväki saapui kuorojen vielä virittäessä lauluesityksiään. Tunnelma oli lämmin.

Juhlapuhuja Mikko Rönnholm aloitti puheensa seuraavin sanoin:

Juhlapuhuja Mikko Rönnholm

”Eivät kaikki tummat pilvet salamoi oli professori Tilviksen viisaus, kun hän arvioi, ettei ikärakenne ole niin hankala asia kuin ennakolta näyttää. Vahvistuksen saa tälle näkemykselle nähdessään Naantalin Eläkeläisten virkeän joukon.

Eläkejärjestelmässä ylitettiin tässä juuri muutamia merkkipaaluja. Ensimmäistä kertaa työeläkemaksutulo oli pienempi kuin maksetut eläkkeet. Myös tänä keväänä kaikkia eläkkeelle siirtyviä vuonna 1948 syntyneitä ja nuoirempi koskee eläkeikäkerroin. Nämä Suomesta. Aiheeseen liittyy myös maailmalta kantautui puhutteleva uutinen: Kiinan työikäinen väestö väheni viime vuonna 3.5 miljoonalla kiinalaisella. Väheneminen oli miljoonaa ihmistä enemmän kuin meidän koko työviimamme on. ”

Mikko Rönholm käsitteli puheessaan myös kevään auringon ihmeitä tekevästä voimasta ja äitien merkityksestä ja päätti puheensa Lauri Viidan runoon Alfhild.

Pirkko Rauhanummi

Yhdistyksemme varapuheenjohtaja Pirkko Rauhanummi lausui keväiset runot Aini Halmevaaran ”Kevään riemua” ja Aili Perssonin ”Nainen”.

Kainot pojat esittivät sikermän keväisiä lauluja ja serenadin äideille Kaino Viljasen johtamina ja Leena Litzénin säestämänä.

Leena Litzén toimi myös kuulluttajana

Ruusunmarjojen johtaja ja säestäjä, oikea monitoiminainen Leena Litzén, toimi tilaisuuden juontajana ja kuuluttajana.

 

 

 

 

 

Ruusunmarjat esittivät myös laulun äideille ja sekä keväisiä ”puutarhalauluja” johon Leena oli suunnitellut myös ”koreografian”,  jonka Risto Lehtilä ja Marja Iven esittivät.

Marja ja ”puutarhuri” Risto valssin pyörteissä

Yhdistysväki osallistui yteislauluihin ”Tuuli hiljaa henkäilee”, ”Murheesi suista” jne.

 

 

Tässä kevätjuhlassa puheenjohtaja Rauno Vänttinen ja pitkään sihteerinä toiminut Sirkka Koivisto jakoivat huomionosoituksena yhdistyksen kauniin viirin tummanpunaisen ruusun kera kymmenelle yhdistyksen jäsenelle heidän aktiivisesta toiminnastaan yhdistyksen hyväksi.

Huomionosoitusten jakajina Rauno Vänttinen ja Sirkka Koivisto

 

 

Kuvassa vasemmalta Pirkko Rauhanummi, Rauno Leonsaari, Pekka Kautto, Pertti Varjonen, Pirkko Suovanen, Leila Laine, Kirsti Ihander, Riitta Tuhola, Aila Nieminen ja Eira Helomaa.

Huomionosoituksien jako 2013

 

 

 

 

 

 

 

Tilaisuus päättyi maukkaisiin kakkukahveihin.

Ruusunmarjat ja ”puutarhuri” Risto