Pieni pikkujoulumatka 28.11.2015

Westerin emäntäIlma ei oikein jouluiselta tuntunut, vaan vettä vihmoi kun päivän sarastaessa lähdimme isolla bussilla liikkeelle Naantalista.

Makoisat sämpyläkahvit joimme Muurlassa. Näyttipä jokaisen kädessä olevan joku pakettikin autoon palatessa, olivatko sitten joululahja ostoksia vai mitä.

Matka jatkui Saloon jossa Astrum-keskuksessa oli monen monta houkutusta, oli Megamyynti Arenaa, Joulumarkkinoita mutta paras kaikista varmaan näin meidän ikäisille oli Eletroniikka museo, mieleen muistui nuoruus kuin myös monen kohdalla varmaan lapsuuskin, katsellessa vanhoja putkiradioita ja televisioita, matkaradioita ja levysoittimia. Löytyi jos minkä näköistä ja kokoista laitetta siinä valtavassa määrässä mitä oli esillä.

Iltapäivä olikin jo koittanut niin läksimme Kokkilan lossille ja siitä Kemiön saaren Suomenkulmalle

(Kemiön väkiluvustahan on 70% ruotsinkielisiä ja 30% suomenkielisiä) Täällä meille oli Westers nimisessä kartanossa valmistettu jouluateria jossa oli vivahteita myös ruotsista kuin myös saariston joulupöydästä meille niin totutun joulupöytämme lisäksi. Makoisan aterian aikana olikin jo ilta alkanut hämärtymään kun ajelimme vielä Kemiön kirkkoon, täällä meitä odotteli kirkon opas kertoen hyvin mieleenpainuvasti kirkon historiaa. Kirkon tekijästä aina henkilöihin jotka ovat kirkon- ja Kemiön historiaan vaikuttaneet. Lauloimme vielä yhteisesti virren Maa on niin kaunis.

Sade oli jälleen alkanut ja tuuli voimistunut jopa myrskylukemiin kun ajelimme kohti kotia Launokorven Kaisan turvallisessa kyydissä.

SyömässäKirkossaKirkossa 2