Ruissalon retki 28.8.2013

Syyskauden ensimmäistä Tarinatuokiota vietimme 28.8. tutustumalla Ruissaloon.

Ihastuttavan kuulas, aurinkoinen syyssää helli runsaslukuista NE- väkeä. Kylpylän luentosalissa puh.joht. Rauno Vänttinen toivotti, lähes satapäisen osallistujajoukon tervetulleeksi retkelle ja aloittamaan syyskautta. Saimme kuulla Leena Laihosen värikästä esitystä Ruissalon saaresta.

Hän toimii Kylpylän vapaa-ajanohjaajana ja on mm Naantalin oppaiden puheenjohtaja, jonka vuoksi hänet valittiin kuluvana vuonna Naantalin viralliseksi Unikeoksi.

Kuulimme monia kiinnostavia asioita esim. että saarella viihtyy maamme suurin valkoposkihanhi -yhdyskunta 4000 kpl,  että saarella on noin 200 lintulajia,  että saarella on Suomen suurin perhostiheys ja että saarella esiintyy erakkokuoriainen, jota ei löydy muualta Suomesta ja että saarelta löytyy myös harvinainen kultarousku. Ruissalosta löytyy myös tammi, jolla on ikää 300 v ja ympärysmittaa 6 m.

Ruissaloon on ollut siltayhteys  60 v ja saari on kuulunut Turun kaupungille virallisesti vasta 2006 lähtien.

Saimme kuvien välityksellä nähdä upeaa, runsasta, vanhaa huvilakulttuuria. Tuota hienoa rakennusarkkitehtuuria edustavat mm Villa Ekars, Villa Carlo, Villa Roma, Kauppila, Villa Warén ja monet, monet muut. Koimme pilkahduksen viimevuosisadan alun huvilaelämästä.

Nautimme Meriravintolassa runsaan, maittavan puffé lounaan ja monia muistoja rikkaampina jatkoimme päiväämme kohti Naantalia. Kiitokset jälleen Pekalle järjestelyistä.

PR.