Tarinatuokio 9.4.2014

Mikael Agricolan päivänä oli Tarinatuokion ohjelmassa suomalaisuuden teema. Pääsiäisen läheisyyskin näkyi ja maistui ohjelman lomassa. Lauluissa Ruusunmarjat kävivät läpi aakkoset ja Lintupotpurin lopuksi jaettiin pääsiäismunia, vai olisikohan ne jakanutkin aapiskukko?  Karttakeppi antoi Kaarina-opettajan loruille tahtia. Suomalaisuuteen kuuluu kaiketinkin myös kaikkien pelkäämät ja ihailemat Häjyt, jotka kävivät uhoamassa esittämällä komioita lauluja. Niistä kävi kyllä selväksi voimakas tahtotila.

Naantalin Mamseli ja Trumputtaja

Naantalilaisuuskin oli esillä, kun historiaa kävi valottamassa Naantalin Matkailun opas Mirja Kujala. Unikeon aikaisemmista vaiheista kuulimme mielenkiintoisia tarinoita entisiltä vuosisadoilta, jolloin Unikeot käytiin kirjaimellisesti herättämässä joukolla  sängyistään ja paiskittiin avoimista ikkunoista takiaspalloja vielä uinuvien ylle.

Trumputtajan tehtävätkin olivat ennen moninaisimpia kuin nykyään. Tehtäväkenttään kuului jos jonkinmoiset tiedottamiset. Trumputtajana tällä kertaa toimi Jarmo Lehtisalo, jolle frakki istui moitteettomasti ja tämän päivän kuuluttamisetkin menivät rutiinilla.

Kuvasatoa ohjelmasta:

 

Kaarina-opettaja tahdittaa perinteisiä suomalaisia loruja

 

Ruusunmarjat valmiina Leenan johdolla esittämään oman osuutensa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poijat ne raitilla

 

 

Kahvikupposen äärellä Tarinoissa ennen ohjelman alkua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leena säestää niin kuoron kuin Hurjienkin esitykset

Raikuli-pojat uhoo