Turun Keskiaika -retki 9.2.2016

 

Linja-auto täyttyi 9.2. kymmenen aikaan suuntanaan Turku.

Pieni pysähdys Tuomiokirkon edustalla ja saimme keskiaika-pukuisen Minnan oppaaksemme. Hän valotti värikkäästi keskiaikaa Turun historiassa.

Aurajoen rannalla Casagranden talona tunnetussa korttelissa saimme tuta italialaista arkkitehtuuria sisäpihoineen ja piazzoineen.

Kellarikerroksessa portaikkojen päässä odotti ainutlaatuinen kohde. Kyösti oli toimittanut paikalle tekniikan, jonka välityksellä saimm konkreettisesti tuntumaa aiheeseen ja paikkaan.

12713944_10207416572285613_222447618_n

Pyhän Hengen kappeli

Pyhän Hengen kappeli on alkujaan katoliseksi vihitty, mutta nykyään ekumeenine kappeli. Hillityn harmoniseksi uudistettu Pyhän Hengen Hospitali toim 1300-luvulla yksinäisten, köyhien, sairaiden ja vanhusten auttajana. Talon toiminta ja viereinen hautausmaa lopetettiin uskonpuhdistuksen aikoihin 1500-luvulla.

Monivaiheisen, vaikuttavan historian jälkeen 1986 argeologiset kaivaukset toivat esiin 650 vainajan luut, jotka ovat kappelin seinustan kupariovien takana holveissaan.

Kappelia käytetään nykyään mm. kaste ja vihkitilaisuuksien paikkana.

Minna toi esille myös Kuusiston linnan sekä Naantalin luostarielämän.

Mielenkiintoisen esitelmän jälkeen suuntasimme Raunistulaan. Matkalla saimme kuulla paikan moninaisista vaiheista. Viehättävien kapeiden kujien ja puutalojen keskeltä löytyi hyvän mielen pihapiiri. Lounas odotti Konsan kartanon ravintolatiloissa.

Maukkaan lounaan ja kahvittelun jälkeen, taas monta uutta asiaa rikkaampina, suuntasimme kohti Naantalia. Sanonta  ”matkailu avartaa” pätee jälleen.

Kiitos Pekka ja kumppanit.

PR

Sähköpostiliite 3

Tunnelmaa kappelissa

Sähköpostiliite4

Naantalin Birgittalaisluostarin pienoismalli

Sähköpostiliite 1

Konsankartanon tallin ravintola

Sähköpostiliite 2

Noutopöydän herkkuja