Vuoden 2012 viimeinen Tarinatuokio

Vuoden viimeinen Tarinatuokio 5.12 vietettiin juhlavasti itsenäisyyden ja lähestyvän joulun merkeissä.

Juhlasali oli koristettu teeman mukaisesti sini-valkoisin värein ja kynttilävalaistuksin.

Tilaisuuden tervetulotoivotuksen esitti Risto Lehtilä, joka toimi myös juontajana.

Maamme laulu alkajaisiksi viritti yleisön juhlatuntuun.

Juhlapuhuja, yhdistyksen puheenjohtaja Rauno Vänttinen käsitteli puheessaan itsenäisyyttä historian kautta. Ruotsin ja Venäjän hallintokausista aina sotiemme synnyttämiin  vaikeisiin aikoihin, mainiten mm: ” Raskaiden sotavuosien vaikutus näkyi monenlaisina menetyksinä ja uhrauksina henkisellä ja aineellisella tasolla, kuten sotakorvauksien tuomina taloudellisina rasitteina, jotka kaikki kuitenkin  hoidettiin ajallaan. Sotaveteraanien ja – invalidien panosta emme voi korvata rahalla, mutta voimme helpottaa heidän arkeaan keskuudessamme.

Suuri osa kauniista Karjalasta jouduttiin luovuttamaan Neuvostoliitolle. Me suomalaiset kunnioitamme ja arvostamme niitä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet ja nostaneet kotimaamme tälle tasolle ja arvoonsa. Asumme ja olemme vahvasti Euroopassa, EU:ssa.

Kuntatasolla yhdentyminen ja laajentuminen on päivän politiikkaa. Tulevaisuus näyttää, voisiko Naantalimme pysyä omana itsenäisenä vahvana kuntanaan. ”

Rauno päätti puheensa Maamme laulun sanoihin:

”Sun kukoistukses kuorestaan
se kerran puhkeaa,
viel lempemme saa hehkullaan
sun toivos, riemus nousemaan,
ja kerran, laulus synnyinmaa
korkeemman kaiun saa. ”

Kainot pojat esittivät kaksi Jean Sibeliuksen säveltämää laulua. Finlandia-hymni vakavoittaa  aina kuulijansa. Laulujen säestäjänä ja Ruonasten ohjaajana toimi Leena Litzen.

Runoryhmä Neeli Ijäs, Pirkko Leinonen ja Pirkko Rauhanummi esittivät Raili Malmbergin runon: ”Rakkaudentunnustus isänmaalle.” Runo kosketti tarkalla, analysoivalla tekstillään.

Ruonasten, tuolijumppalaisten ohjelma palautti muistiin, vähän pilke silmäkulmassa, parin vuoden takaiseen hallituksen työskentelyyn. Isänmaan asialla.

Jouluosiossa Kainot pojat toivat tunnelmaan odottavan vivahteen. Solisteina Kaino, Arto ja Risto. Perinteiset juhla-arpajaiset kuuluivat ohjelmaan sekä Pekan tiedotteet matkoihin liittyen.

Sirkka Koivisto toivotti pukin muorin terveisinä tontut tervetulleeksi ja punaisten pussukoiden kautta palautui useimmalle mieleen lapsuuden joulujuhlat.

Leppoisan tunnelman, laulujen ja torttukahvien luoma hyvä olo saatteli väkeä kirpeään talvisäähän.

Seuraava tapaaminen tulevan vuoden tammikuun 16 pv.

Hyvää joulua, sekä toimeliasta, valoisaa Uutta Vuotta 2013.

P.R